Márka történet

 

1875-ben kezdődött Gelsenkirchen környékén széntüzelésű tűzhelyek gyártásával. Mára a kicsi, Friedrich Küppersbusch alapította vállalkozás nemzetközi társasággá nőtte ki magát.

Hagyomány és fejlesztés jellemzi a Küppersbusch teljes történetét. Alapítása után 14 évvel már évi 6600 tűzhelyet gyártottak, 1907-től már Németország legnagyobb főzőkészülék gyára volt. 1925-ben elkezdődött az elektromos készülékek gyártása.Az 1950-es évek közepére a Küppersbusch volt a világ legnagyobb tűhely gyára.

1973-ban a Küppersbusch kifejlesztette a multitherm plus-rendszert (az első hőlégkeverés háztartási alkalmazása) és 1987-ben az ökotherm gyűrű katalizátort a sütő és a konyha levegőjének optimális tisztán tartása érdekében, és ez csak kettő a Küppersbusch fejlesztéseiből a konyhatechnika területén.

Innovatív termékek és egyedi megjelenés, jó pozicionálás a nagyértékű háztartási gépek piacán és egy még mindig jól csengő név a Küppersbusch válasza a kihívásokra.


Rövid áttekintés a fejlesztések területén:

1875 Friedrich Küppersbusch megkezdi a széntüzelésű tűzhelyek gyártását.
1889 Az első gyár megkezdi működését 90 fővel. Éves gyártás: 6.600 tűzhely.
1907 A Küppersbusch Németország legnagyobb főzőkészülék gyára.
1925 Megkezdődik az elektromos készülékek gyártáaa.
1956 A Küppersbusch -3.500 dolgozóval- a világ legnagyobb tűzhely gyára.
1973 A mulittherm-plus-system® bevezetése. A hőlégkeverés alkalmazásának megkezdése
a háztartási gépek területén..
1987 Az ökotherm-gyűrűkatalizátor kifejlesztése.
1990 A nagykonyha üzletág megalapítása Cossebau-ban, Drezda mellett.
1999 A Teka csoport átveszi az üzletmenetet és megalapítja a Küppersbusch Hausgeräte AG-t
és a Küppersbusch Großküchentechnik GmbH-t.
2000 A Küppersbusch 125 éves jubileumát ünnepli.

 

1.2 Piaci jelentőség


A Küppersbusch régi, jelentős piaci szereplő a háztartási gépek és a nagykonyha technika területén is és tagja a világszerte működő Teka-csoportnak.

A cég székhelye Gelsenkirchen, Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományában. A legtöbb európai országban, Ázsiában és az USA-ban a Küppersbusch saját leányvállalatokkal vagy önálló kereskedelmi partnerekkel rendelkezik..

Ez a régi német márka 125 éve fejlődik a nívós háztartási készülékek területén. A Küppersbusch cégfilozófiája generációk óta változatlan: minőség, modern technikai megoldások és magas színvonalú design, melyet több design díj elnyerése igazol.

Felismerni az aktuális trendet és azt a saját design filozófiába integrálva alkalmazni – ez a Küppersbusch hagyomány. A homogén, egymáshoz jól illeszkedő kínálat mellett a márkára jellemző jegyek folyamatos alkalmazása gondoskodik a készülék összetéveszthetetlen, tipikus megjelenéséről.

A Küppersbusch készülékei nagy értékű, hosszú élettartamú termékek.